Üzüm Dolgulu Ücgenler Tarifi
Milföy şeklinde tatlılar mı? Aynısı olmasa da üzüm dolgulu üçgenler tarifi en yakın tatlılardandır. Küçük küçük hazırlayacağınız bu tatlı çayınızın yanında enfes gidecektir. Peki üzüm dolgulu üçgenler nasıl yapılır?
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Üzüm suyu, tereyağı, pudra şekeri, süt, yumurta ve vanilyayı karıştırın. Un ilave edip yoğurun.Hamuru merdane yardımı ile hafif kalınca açıp, kavanoz kapağı ile yuvarlaklar çıkarın. Bir adet hamurun ortası hafif çukur kalacak şekilde üç tarafından hafifçe büzerek üçgen şekline getirin.Kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayın. Dolgu için ikiye kesilmiş üzüm, ceviz ve pudra şekerini karıştırın. Karışımı hamurların içlerine pay edin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL