Şeftali Dondurması

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Toz şeker ve suyu 3-4 dakika, toz şeker eriyene kadar kaynatın. Şerbeti soğumaya bırakın. Şeftalileri kaynar suda 1 dakika bekletin. Sudan alarak kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkarın. Blenderden geçirin. Limon suyu ile karıştırın. Üzerine soğuyan şerbeti gezdirin. Buzdolabında hafifçe dondurun. Buzdolabından alarak başka bir kaba aktarın ve iyice karıştırın. Eski kabına yerleştirin. İyice donması için yeniden buzdolabına koyun. Servis yapmadan 5-6 dakika önce buzdolabından çıkararak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İlham Veren Konuklarla Aynı Sofra'da
  • Geçmişten Geleceğe Gastronomi
  • Zeynep Dinç'le Yaş Günü Özel: Kutlama Tatlıları
ve Daha Fazlası ...