MALZEMELER
Altı buçuk çorba kaşığı margarin
2 su bardağı su
1 su bardağı elma suyu
1 paket hazır irmik helvası
Yarım su bardağı
dövülmüş ceviz
3 adet ekşi elma
1 tatlı kaşığı tarçın
DERİN bir tencereye margarin, su ve elma suyunu alarak kaynamaya bırakın. Başka bir tencerede hazır
irmik helvasını paketin üzerindeki tarife göre kavurun. Kavurduğunuz irmiği kaynayan elmalı suya boşaltarak karıştırın. Tıkırdamaya başladığında ocağın altını kısarak tencerenin kapağını kapatın.Dövülmüş cevizleri kısık ateşte kavurun. Soyup rendelediğiniz elmaları kısık ateşte tarçınla kavurun. Elmalar suyunu çektiğinde ocağın altını kapatın. Daha sonra irmik helvasına ilave ederek hızlı hızlı 1-2 dakika karıştırın. Ocağın altını kapatın. Tencerenin kapağını kapatarak 15 dakika demlenmeye bırakın. Daha sonra küçük kaselere alarak servis tabağına ters çevirin. Arzuya göre üzerine çikolata
sosu gezdirerek ve elma kurusu ile süsleyerek servis yapın.