Labne Peynirli Kayısılı Kup
ORTA
6 KİŞİLİK
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Acı badem kurabiyelerini elinizle ufalayın. Kayısıların çekirdeklerini çıkarın ve önce ikiye sonra incecik dilimleyin. Dibi tutmayan bir tencereye toz şekeri serpin ve üzerine portakal suyunu gezdirin. Kısık ateş üzerindeki toz şeker karamelleşmeye başladığında dilimlenmiş kayısıları da katın. Harlı ateşte 2-3 dakika pişirin. Pişirme esnasında her tarafı karamelleşecek şekilde tencereyi çevirin. Daha sonra soğumaya bırakın. Soğuyan kayısıları karamel sosuyla birlikte kuplara paylaştırın (birkaç dilimi süslemek için ayırın). Bir kapta spatula yardımıyla labne peynirini krema gibi yumuşak bir kıvam alana kadar karıştırın. Antep fıstığının 1 su bardağını labne peynirine katın ve karıştırın. Soğuk bir kapta kremayı azar azar pudra şekeri ekleyerek, çırpın. Krema katılaşmaya başladığında çırpmayı bırakın. Labne peynirini kaşık kaşık çırptığınız kremaya ilave ederek, karıştırmaya devam edin. Karıştırma işlemini aşağıdan yukarıya doğru yapın. Elde ettiğiniz kremanın yarısını kayısıların üzerine dökün. Ufalanmış acı badem kurabiyelerini koyup, kalan kremayı da paylaştırın. Kalan antep fıstığı ve karamelli kayısılarla süsleyin. Buzdolabında yarım saat bekleterek, servis yapın.AŞÇININ NOTUKrema ve pudraşekerini birlikte çırptığınızda krem şanti benzeri bir krema elde edersiniz. Fazla uğraşmak 6istemiyorsanız, tarifte toz veya köpük krem şanti de kullanabilirsiniz.
Sofra’da Bu Ay
- Evde Sıcacık Yılbaşı
- Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
- Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL