Kızarmış Rulolar Tarifi
Kakoa sevenler için, güzel sunumuyla hem farklı hem leziz bir öneri kızarmış rulolar tarifi... Bol malzemeyle hazırlanan kızarmış rulolar nasıl yapılır?
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Un, sirke, su ve tuzu karıştırarak katı bir hamur hazırlayın. Merdane ile hamuru açın. Daha sonra büyük bir bardakla hamurdan parçalar kesin. Kestiğiniz hamurları çok büyük olmayan bir havan tokmağının üzerine sarın ve yağda kızartın (hamurları teker teker sararak kızartın). Havan tokmağını çıkarıp kızarmış ruloları kenarda ılınmaya bırakın. Kreması için vanilya ve kakao hariç tüm malzemeyi bir tencerede karıştırıp ocağa koyun. Koyulaşana kadar pişirin ve ocaktan alın. Vanilyayı karışıma ekleyin. Kremayı ikiye ayırıp bir parçasına kakao ekleyin. Krema sıkacağı yardımıyla, kızarttığınız ruloların bir kısmının içine beyaz, bir kısmının içine de kakaolu krema doldurun. Nar ve pudraşekeri ile süsleyip servis yapın.Afiyet olsun ..
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL