Kirazlı Krem Brüle

ORTA 10 KİŞİLİK

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    KREMA ve sütü tencereye alıp ocağa oturtun. Kaynamaya yakın çekirdekleri ayıklanmış kirazları ekleyip ocaktan alın. Ayrı bir tencerede yumurta sarısı ve tozşekeri kısık ateşte ısıtıp, kremalı karışıma ekleyin. Krem brüle kaplarına pay edip, soğumaya bırakın. Üzerlerine esmerşeker serpip, şeker karamelize olana kadar pürmüzle (ısı tabancası) yakın. Soğuk olarak servis yapın.
    AŞÇININ NOTU
    Pürmüzünüz (ısı tabancası) yoksa, üstten ısıtmalı fırınlarda da aynı işlemi uygulayabilirsiniz.

Sofra’da Bu Ay

  • Evde Sıcacık Yılbaşı
  • Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
  • Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...