Nane Likörlü Elma Tatlısı
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Genişçe bir tencereye nane likörü ile tozşekeri koyup, eriyene kadar karıştırın. Şerbetin içine elmaları yerleştirin. Harlı ateşte elmaların yarısı yumuşayana kadar pişirin. Elmaları alt üst edip, ateşi biraz kısın. Yumuşayıp renk alana ve şerbet koyu bir kıvama gelinceye kadar pişirin. Soğumaya bırakın. Diğer yanda süsleme için, yarım portakalın kabuğunu kibrit çöpü şeklinde (jülyen) doğrayın. 5 dakika haşlayın. Haşlanan portakal kabuklarının acı suyunu süzün. 3 çorba kaşığı tozşeker ve yarım su bardağı su ekleyin. Şerbet koyulaşana kadar pişirin. Servis tabağına ananasları dizin. Üzerlerine elmaları yerleştirin. Elmaların içini muz ve kivi dilimleri ile doldurun. Üzerlerine birer kaşık kaymak yerleştirin. Kaymağın üzerine de portakal çubukları ve 1'er adet kabukları soyulmuş badem batırın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL