Karamelli Armut

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Armutları iyice yıkayın. Kabuklarını soymadan derince bir kaba alın. Tozşekeri, tereyağı ve limon suyunu ekleyip, ellerinizle armutlara iyice bulaştıracak şekilde ovalayın. Armutları fırın kabına sapları yukarı gelecek şekilde dizin. Kaptaki harcı yine armutların üzerine gelecek şekilde serpiştirip, 150 derecelik fırında, armutlar hafif diri kalacak şekilde pişirin. Fırından aldığınızda karamelleşmiş sostan bir kaşık yardımı ile armutların üzerine dökün ve ılık servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...