İrmikli Kavun Dilimleri
Malzemeler
Yapılışı
-
1
İrmiği ve sütü bir tencereye koyup karıştırın. Kavun hariç kalan malzemeleri de üzerine ekleyin ve ocağa oturtun. Sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Kavunun üst kısmını kesin ve içini kaşıkla boşaltın. İrmikli harç oda sıcaklığına geldiğinde kavunun içine doldurup buzdolabına koyun. Donduktan sonra dilimleyip servis tabağına yerleştirin. Dondurmaları fındığa bulayıp kavun dilimleri ile birlikte servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL