Çilekli Elmalar Tarifi

Çilekli elma tatlısı tarifi ile hafta sonu misafirlerinizi en güzel şekilde ağırlayabilirsiniz. Çilekli elma tatlısı nasıl yapılır diyorsanız işte detaylar...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Kabukları soyulmuş ve ortası oyulmuş elmaları bir tencereye alın ve üzerine toz şekeri serpin. Safranı suda eritip bu karışımı tencereye boşaltın. Elmalar hafif yumuşayıncaya kadar pişirin. Ilınması için bir kenara alın. Diğer tarafta çileği çatalla ezin. İçine labne peyniri, krema, pudra şekeri, hindistancevizi ve bademi katıp iyice karıştırın. Bu karışımı elmaların içine eşit olarak doldurun. Buzdolabında 1 saat bekletin. Çilekle süsleyip,
    soğuk olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...