Böğürtlen Reçelli Krep

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Süt ve tuzu bir tencereye alıp ocağa oturtun. Süt kaynadıktan sonra ocaktan alıp tereyağını ekleyin. Unu geniş bir kaba alıp ortasını havuz gibi açın, yumurta ve konyağı ekleyin. Üzerine azar azar tereyağlı sütü ekleyin. Bu karışımı topak kalmayacak şekilde iyice çırpın. (sıvı hamurun boza kıvamında olması gerekiyor). Yapışmaz yüzeyli bir tavayı çok az yağlayıp kızdırın. Hazırladığınız harçtan bir kepçe alıp tavaya dökün. Yayılması için sağa sola sallayın. İki tarafını da pişirin. Hamur bitene kadar işleme devam edin. Pişen kreplerin arasına böğürtlen reçeli sürün. Böğürtlenle süsleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...