Acı Çikolatalı Mus
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Bitter çikolatayı tereyağı ile birlikte, benmari usulü veya çok hafif ateş üstünde karıştırarak eritin. Yumurtaların sarılarını ve aklarını ayırın. Yumurta sarılarını, eritilmiş çikolata ve tereyağı ile büyük bir kapta çırparak karıştırın. Yumurta aklarını derin cam bir kaseye alıp, bir tutam tuz ekleyerek iyice kabarana kadar çırpın. Kabarmış yumurta aklarını, büyük kapta bulunan karışıma yavaş yavaş ilave edip, yedirerek karıştırın. Karışımı aynı kapta veya küçük kaselere bölerek en az 2 saat buzdolabında bekletin. Buzdolabından çıkarır çıkarmaz, soğuk olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL