Sofra

10 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    Hamur için: 1 su bardağı un
    1 su bardağı kepek veya
    çavdar unu
    1 su bardağı ılık ayran
    1 kesme şeker büyüklüğünde
    yaş maya
    1 tatlı kaşığı toz şeker
    1 tatlı kaşığı tuz

    Harcı için: 3 çorba kaşığı tereyağı
    4-5 adet beyaz soğan
    100 gram dana jambon
    veya pastırma
    2 adet yumurta, 1 paket krema
    1 tatlı kaşığı kavrulmuş
    kimyon tohumu
    Tuz, karabiber

Unları buyuk bir kaseye aktarıp, ortasını acın. Ilık ayranın içersinde maya ve toz şekeri eritip unun ortasına koyun ve 1 tatlı kaşı.ı tuzu da ekleyip karıştırın. Biraz kabarması icin, bu şekilde üstünü örtüp bekletin. Sonrasında kabarmış olan mayalı karışımı Pürüzsüz bir şekilde yoğurun. Üstu örtülü olarak 25 dakika daha dinlendirin. 3 kaşık tereya.ında halka halka doğranmış so.anları ve doğranmış jambonları kavurun. Uzerine tuz ve karabiber ekleyip ocaktan indirin. Ayrı bir kapta 2 yumurta ve kremayı karıştırıp bekletin. Hamuru, yuvarlak bir tepsiye yerleştirip elle bastırarak acın. Kenarlarına bastırıp iki parmak yükseltin. Üzerine önce soğanlı harcı döküp yayın. Sonra da yumurtalı kremayı harcın üzerine yayıp, kavrulmuş kimyon tohumlarını da üzerine serpin.200 dereceli fırında, 35-40 dakika pişirin. Dilimleyip servis yapın.
ETİKETLER