Poğaça Tatlısı
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Elenmiş unu derin bir kaseye alın ve ortasını havuz şeklinde açın. İrmik, süt, toz şeker, tuz ve zeytinyağını ilave edip iyice yoğurun. Hazırladığınız hamuru yarım saat dinlendirin ve hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Merdane ile çay tabağı büyüklüğünde açın. İçi için badem, kuru üzüm, antep fıstığı, hindistan cevizi, toz şeker ve tereyağını karıştırın. Açtığınız hamurun bir kenarına iç harçtan 1 çorba kaşığı koyup diğer tarafı poğaça yapar gibi üzerine kapatın. Hamur ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Hazırladığınız poğaça tatlıları kızgın sıvı yağda kızartın. Yağının süzülmesi için kağıt havlu üzerine alın. Servis tabağına aldıktan sonra üzerine pudra şekeri serpin.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL