Sofra
Bayat pide nasıl değerlendirilir diye merak edenler için doyurucu bir börek tarifi. Kalan pidelerden yapabileceğiniz pırasalı bayat pide böreği tarifi.

4-6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay
Ev Yapımı

MALZEMELER

    300 gram pırasa

    Yarım su bardağı zeytinyağı

    2 su bardağı süt

    3 adet yumurta

    200 gram dil peyniri

    200 gram beyaz peynir

    1 tatlı kaşığı pul biber

    1 yemek kaşığı nane

    1 çay kaşığı karabiber

    1 adet bayat Ramazan pidesi

    Yeteri kadar tuz

    ÜZERİ İÇİN

    1 çay kaşığı nane

Pırasaları boyuna ortadan ikiye kesip ince doğrayın. 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve tuz ile birlikte kavurun. Süt, yumurta ve kalan yağı büyük bir kaba alıp karıştırın. Üzerine dil peynirini küpler halinde kesip, beyaz peyniri de elinizle ufalayarak ekleyin. Soğuyan pırasayı, baharatları ve küp doğranmış pideyi ilave edin. Bütün malzemeyi iyice karıştırın. Orta boy yağlanmış fırın kabına dökün. Suyla ıslatılmış kaşığın tersi ile üzerini hafifçe düzeltin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Üzerine nane serpip servis yapın.