Sofra
Zengin içeriği ile yüksek besin değerine sahip bu tarifi bir kere tadınca yemelere doyamayacaksınız. İşte Pastırmalı Tavuklu Galeta Böreği tarifi...

8 Porsiyon
30 Dakika
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    4 adet yufka

    1 su bardağı yoğurt

    1 su bardağı ayçiçek yağı

    2 adet yumurta

    2 su bardağı galeta unu

    1 su bardağı soda

    Harç için:

    1 adet soğan

    2 adet çarliston biber

    4 yemek kaşığı zeytinyağı

    200 gram kuşbaşı tavuk eti

    200 gram pastırma

    Yarım demet maydanoz

    1 çay bardağı lor peynir

    1 çay kaşığı karabiber

    Yarım tatlı kaşığı tuz

Harç için kıyılmış soğan ve biberi zeytinyağında soteleyin. Tavuk eti ekleyip, tavuk suyunu salıp yeniden çekene dek sotelemeye devam edin. Doğranmış pastırma, kıyılmış maydanoz, lor peyniri ve karabiber ilave edip harmanlayın. Tuzunu ayarlayıp kenara alın.

Ayrı bir kasede yoğurt, ayçiçek yağı ve yumurtayı çırpın. Yufkaları 4 eşit parçaya bölün. Bir parça yufkanın üzerine yoğurtlu karışımdan sürün. Kenarına harçtan bir parça koyup, rulo şeklinde sarın. Tüm yufka ve malzemeyi aynı şekilde hazırlayın. Kalan yoğurtlu sosu üzerlerine sürün. Galeta ununa bulayıp, yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Sodayı böreklerin üzerine gezdirip, önceden ısıtılmış 170 derece fırında, altın sarısı renk alana dek pişirin.