Sofra
Ülkemizin her bölgesinde mevsiminde yetişen farklı yöresel otlar İle hazırlanmış nefis bir börek tarifimiz var. Karışık otlu börek tarifini günün her saati için hazırlayabilirsiniz.

6-8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay
Ev Yapımı

MALZEMELER

    HARÇ İÇİN

    1 adet yemeklik doğranmış soğan

    2 yemek kaşığı sadeyağ

    2 diş sarımsak

    500 gram ıspanak, pazı, ebegümeci

    Yarım çay kaşığı karabiber

    Yarım çay kaşığı rendelenmiş muskat

    250 gram beyaz peynir

    1 çay kaşığı tuz

    HAMUR İÇİN

    300 ml süt

    1 paket kuru maya

    50 gram toz şeker

    1 adet yumurta

    70 gram eritilmiş tereyağı

    700 gram un

    1 çay kaşığı tuz

    ÜZERİ İÇİN

    Birer yemek kaşığı yoğurt ve sadeyağ

    1 adet yumurta sarısı

    Birer tatlı kaşığı susam ve çörek otu

    TEPSİYİ YAĞLAMAK İÇİN

    1 yemek kaşığı sadeyağ

Harç için soğanı sadeyağda pembeleşene kadar soteleyin. Sarımsak katıp 2 dakika karıştırarak soteleyin. Kıyılmış ıspanak, pazı, ebegümeci, karabiber ve muskat ekleyin. Kısık ısıda 5 dakika pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Varsa fazla suyunu süzün. Rendelenmiş peynir ve tuz ekleyin. Hamur için ılık süt, maya ve toz şekeri geniş bir kapta karıştırın. Daha sonra 15 dakika bekletin. Yumurta ekleyip karıştırın. Tereyağını katıp, unu yavaşça ekleyin. Tuz katıp, elinizle hamur toplanana kadar yoğurun. Top haline getirin. Üzerini nemli bir bezle örtüp 30-40 dakika kabarana kadar bekleyin. Sürenin sonunda hamuru unlu tezgaha alıp, birkaç kez yoğurun. 6 parçaya bölün. Hepsini ince uzun dikdörtgenler olarak şekilde açın. Uzun kenarlarına harcı pay edin. Rulo şeklinde sarın. 1 adet ruloyu kendi etrafında döndürüp, sadeyağla yağlanmış orta boy yuvarlak fırın kabının ortasına yerleştirin. Kalan hamurları da etrafına sarın. Üzeri için yoğurt, sadeyağ ve yumurta sarısını karıştırın. Böreğin üzerine sürüp susam ve çörek otu serpin. Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika kızarana kadar pişirin. Ilık olarak servis yapın.