HAMURU İÇİN
500 gram un
200 gram yoğurt veya süt
Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
Yarım çay bardağı sirke
1 adet yumurta
10 gram tuz
İÇ HARCI İÇİN
1 kg Ispanak
500 gram soğan
150 ml sızma zeytinyağı
Tuz, karabiber
YUFKALARIN VE BÖREĞİN ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN
Ayçiçeği yağı
1 adet yumurtanın sarısı
Ispanakları bol suyla yıkayıp temizleyin. Kaynar suya ekleyip 3 dakika haşlayın. Suyunu iyice süzüp ince doğrayın. Soğanları da ince doğrayın. Soğanı zeytinyağında yumuşayana kadar kavurun. Ispanağı ekleyip tuz ve karabiberle tatlandırın. Hamurunu hazırlamak için unu hamur yoğurma kabına eleyin. Ortasını çukur şeklinde açın. Yoğurt veya süt, ayçiçeği yağı, sirke, yumurta ve tuzu ekleyip yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru silindir şeklinde uzatıp 2 eşit parçaya bölün. Her bir parçasını tekrar yoğurup düzgün bezeler haline getirin. Üzerini nemli bir bezle kapatıp 30 dakika dinlendirin. Bezeleri 30-35 santim çapında açın. İlk yufkayı yağlanmış tepsiye yayın. Üzerine ıspanaklı harcı ekleyip hamurun her yerine eşit olarak yayın. Üzerine diğer yufkayı yerleştirin. Üzerini belirli aralıklarla çatalla delin. Ayçiçeği yağı ve yumurta sarısını bir kasenin içinde çırpın. Fırçayla böreğin üzerine sürün. Dilerseniz bolca susam serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 50-55 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra ılınmasını sağlayın. Servis yapın.