Sofra

6-8 Porsiyon

MALZEMELER

    HAMURU İÇİN

    500 gram un

    200 gram yoğurt veya süt

    Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı

    Yarım çay bardağı sirke

    1 adet yumurta

    10 gram tuz

    İÇ HARCI İÇİN

    1 kg Ispanak

    500 gram soğan

    150 ml sızma zeytinyağı

    Tuz, karabiber

    YUFKALARIN VE BÖREĞİN ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN

    Ayçiçeği yağı

    1 adet yumurtanın sarısı

Ispanakları bol suyla yıkayıp temizleyin. Kaynar suya ekleyip 3 dakika haşlayın. Suyunu iyice süzüp ince doğrayın. Soğanları da ince doğrayın. Soğanı zeytinyağında yumuşayana kadar kavurun. Ispanağı ekleyip tuz ve karabiberle tatlandırın. Hamurunu hazırlamak için unu hamur yoğurma kabına eleyin. Ortasını çukur şeklinde açın. Yoğurt veya süt, ayçiçeği yağı, sirke, yumurta ve tuzu ekleyip yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru silindir şeklinde uzatıp 2 eşit parçaya bölün. Her bir parçasını tekrar yoğurup düzgün bezeler haline getirin. Üzerini nemli bir bezle kapatıp 30 dakika dinlendirin. Bezeleri 30-35 santim çapında açın. İlk yufkayı yağlanmış tepsiye yayın. Üzerine ıspanaklı harcı ekleyip hamurun her yerine eşit olarak yayın. Üzerine diğer yufkayı yerleştirin. Üzerini belirli aralıklarla çatalla delin. Ayçiçeği yağı ve yumurta sarısını bir kasenin içinde çırpın. Fırçayla böreğin üzerine sürün. Dilerseniz bolca susam serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 50-55 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra ılınmasını sağlayın. Servis yapın.