Sofra
Safranbolu'ya özgün ve Türk mutfağında yerini almış Delioğlan Sarığı Böreği deneyenleri lezzeti ile hem şaşırtıyor hem de mutlu ediyor. İşte Delioğlan Sarığı Böreği tarifi...

8 Porsiyon
30 Dakika
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    6 su bardağı un

    3 adet yumurta

    1 yemek kaşığı yoğurt

    1 çay bardağı ayçiçek yağı

    Yeteri kadar su

    Tepsiyi yağlamak için:

    2 yemek kaşığı margarin

    İçine:

    2 su bardağı çekilmiş ceviz içi

    Üzerine:

    Ayçiçek yağı

Unu derin bir kaseye alın. İçine yumurta, yoğurt ve ayçiçek yağı ekleyin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar su ekleyerek yoğurun. Hazırladığınız hamuru 7 eşit bezeye ayırın ve üzerlerini nemli bir bezle örterek 20 dakika dinlendirin.

Her bir bezeyi 1 mm kalınlığında açın ve düz bir zemine serin. Hamurları ortadan ikiye kesin ve yarım hamurun içine ceviz içinden yayın. Yuvarlak kısımdan başlayarak ortaya doğru oklavaya gevşek bir şekilde sarın. Daha sonra oklavayı çıkarın.

Margarinle yağlanmış fırın tepsisinin ortasına cevizli hamuru daire şeklinde sarın. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayın ve tepsiye arka arkaya yerleştirin. Üzerine bir fırça yardımıyla ayçiçek yağı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin. Dilimleyerek servis yapın.