Bulgurlu Börek
Çayın yanına farklı, pratik ve enfes bir öneriye ne dersiniz?
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Soğanları ince kıyın. Sıvı yağ, kıyma ve biber salçasıyla birlikte bir tencerede kavurun. Bulgur ve sıcak suyu ekleyip karıştırın. Tencereyi ocaktan alıp bulgurun şişmesini bekleyin. Tuz, karabiber ve ceviz içini ekleyip karıştırın. Üzeri için, su ve sıvı yağı bir kapta karıştırın. Yufkayı düz bir zemine yayıp üzerine yağlı su karışımından sürün. 4 parmak kalınlığında şeritler kesin. Şeritlerin uç kısmına hazırladığınız iç malzemesinden koyup muska şeklinde katlayın. Bütün yufkalara aynı işlemi uygulayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp galeta ununa bulayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Hızlı Hafta 7 Güne Pratik Tarifler
- Zeynep Dinç'ten Elmalı Ilık Sonbahar
- İnci Bak'tan Uskumrulu Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL