Biberli Açık Börek

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Hamuru için yoğurt, tereyağı ve tuzu geniş bir kaba alın. Üzerine azar azar un ekleyerek kulak memesinden biraz sert bir hamur hazırlayın. 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Diğer taraftan biberleri ve soğanı jülyen doğrayın. Zeytinyağını bir tavaya alıp doğranmış biberleri ve soğanı 8-10 dakika kavurun. Üzerine 1 çorba kaşığı toz şeker ve baharatları ekleyin. Dinlenmiş hamuru unlu tezgahta tepsinizin büyüklüğünde açın. Kenarlarını içeri kıvırıp bir parmak kalınlığında katlayın ve üzerine çatalla delikler açın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından çıkınca kavrulmuş biberleri üzerine koyun. Küp doğranmış peyniri serpin. Nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Hızlı Hafta 7 Güne Pratik Tarifler
  • Zeynep Dinç'ten Elmalı Ilık Sonbahar
  • İnci Bak'tan Uskumrulu Tabaklar
ve Daha Fazlası ...