Biberli Börek

Evde kolayca hazırlanan biberli börek nasıl yapılır? Zamanınızı çalmayacak Biberli Börek tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Mayayı 1 çay bardağı ılık suda eritin. Ayrı bir yerde un, şımra, çörek otu ve susamı harmanlayın. Yeteri kadar su ekleyip yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. Üzerini örtüp 1 saat dinlendirin.

  • 2

    Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparın. Tezgahı yağlayın. Bir parça hamuru yağ yardımıyla uzunlamasına açın ve burarak gül şekli verin. Kalan hamurlara da ayı işlemi uygulayın. Fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.

  • 3

    Üzeri için kurutulmuş biberleri sıcak suda kaynatıp suyunu süzün. Biberleri kesme tahtası üzerinde iyice dövün. Derin bir kaba alıp, soğan, zeytinyağı ve maydanoz ekleyin. İyice harmanlayıp hamurların üzerine pay edin ve elinizle hafifçe bastırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, pembeleşene dek pişirin. Ilık olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...