16 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
1 su bardağı krema
4 yemek kaşığı bal
1 su bardağı + 4 yemek kaşığı iyi kalite kakao
4 çay kaşığı dilediğiniz bir aroma
BULAMAK İÇİN
Bolca çikolata
Tereyağını kalın tabanlı bir tavanın içine alın. Erimeye başladığında krema, kakao, aroma ve balı ekleyip spatulayla hızlıca karıştırın. Homojen bir hale gelen karışımı hızlıca bir kabın içine alıp oda ısısında ılınana kadar bekletin. Kabin üzerine bir kağıt havlu kapatıp kabın kapağını sıkıca kapatın ve buzdolabında 1 saat bekletin. En küçük boy dondurma kaşığını derin dondurucuda bekletin. 1 saatin sonunda çikolatalı karışımı dondurma kaşığı ile şekillendirip pürüzsüz kıvamlı çikolata topları hazırlayın. Bolca kakaoya bulayın. Bekletmeden servis yapın. Bekletmek istediğiniz zaman da kapaklı bir kabın içinde buzdolabında 2 hafta süreyle saklayabilirsiniz.