Küllü Kurabiye
Tatlı ve tuzlu olmak üzere çeşit çeşit kurabiye sofralarımızı süslüyor. Sofralarımızın vazgeçilmez lezzetlerinden olan kurabiye misafir sofralarının olmazsa olmazı. Kurabiye atıştırmalık olarak sıklıkla tükettiğimiz, yemekten bıkmadığımız bir lezzet. En pratiğinden Küllü kurabiye tarifi evinize mis kokular yayacak. Kolayca hazırlayabileceğiniz küllü kurabiye çayınızın ve kahvenizin yanına eşsiz bir tat katacak.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Tereyağı, sıvıyağ, pudraşekeri ve yumurtayı yoğurma kabına alıp karıştırın. Kabartma tozu ve vanilyayı ilave edin. Kulak memesi kıvamına gelene kadar un ekleyip, yoğurun.
-
2
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve şekil verip fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin.
-
3
Üzeri için kakao ve pudraşekerini bir kapta karıştırın. Fırından çıkan kurabiyeleri ılıkken bu karışıma bulayın ve servis tabağına alın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler