Sofra
Tatlı ve tuzlu olmak üzere çeşit çeşit kurabiye sofralarımızı süslüyor. Sofralarımızın vazgeçilmez lezzetlerinden olan kurabiye misafir sofralarının olmazsa olmazı. Kurabiye atıştırmalık olarak sıklıkla tükettiğimiz, yemekten bıkmadığımız bir lezzet. En pratiğinden Küllü kurabiye tarifi evinize mis kokular yayacak. Kolayca hazırlayabileceğiniz küllü kurabiye çayınızın ve kahvenizin yanına eşsiz bir tat katacak.

40 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay
Ev Yapımı

MALZEMELER

    200 gram oda sıcaklığında tereyağı

    Yarım çay bardağı sıvıyağ

    1 su bardağı pudra şekeri

    2 adet yumurta

    1 paket kabartma tozu

    1 paket vanilya

    Aldığı kadar un

    Üzerine:

    1 çorba kaşığı kakao

    3 çorba kaşığı pudra şekeri

Tereyağı, sıvıyağ, pudraşekeri ve yumurtayı yoğurma kabına alıp karıştırın. Kabartma tozu ve vanilyayı ilave edin. Kulak memesi kıvamına gelene kadar un ekleyip, yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve şekil verip fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin. Üzeri için kakao ve pudraşekerini bir kapta karıştırın. Fırından çıkan kurabiyeleri ılıkken bu karışıma bulayın ve servis tabağına alın.