Zeytinyağlı Yerelması
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Soğanı yemeklik, havuçları halka doğrayın. Zeytinyağını tencereye alıp soğanları ve havuçları birlikte 5 dakika sote edin. Üzerine temizlenmiş ve irice doğranmış yerelmalarını ekleyin. Sürekli karıştırarak 5 dakika daha sote edin. Üzerine 1 kahve fincanı sıcak su ekleyip 10 dakika ara sıra karıştırarak pişirin. Daha sonra üzerine 2 su bardağı sıcak su ekleyin. Tuz ve şekeri ilave edin. 10 dakika orta ateşte, 20 dakika kısık ateşte pişirin. Ayrı bir kapta pirinci tuzlu suda haşlayın. Haşladığınız pirinci süzüp tencereyi ateşten almadan 5 dakika önce yemeğe ilave edin. Limon suyunu da ekleyip 5 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın. Dereotu ile süsleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL