Zeytinyağlı Lahana Sarması
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Lahananın yapraklarını ayırıp hafifçe haşlayın. Soğanları yemeklik doğrayıp zeytinyağında kavurun. Tencereye şeker ve fıstıkları ekleyip kavurmaya devam edin. Yıkanmış pirinci ekleyip pirinçler çatlayana kadar kavurun. Salça, ince kıyılmış maydanoz, kuş üzümü, nane, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Üzerine sıcak su ilave edip pirinçler suyu çekene kadar pişirin. 1 saat kadar dinlendirin. Lahana yapraklarının suyunu sıkıp düz bir zemine yayın. Yapraklara 1 çorba kaşığı kadar iç koyup sarın. Tencerenin dibine kalın damarlı bir lahana yaprağı yayın. Sarmaları tencereye dizip üzerine 3.5 su bardağı su gezdirin. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp kapağını aralayın ve kendi kendine soğumasını bekleyin. Servistabağına alıp limon dilimleri ile süsleyip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL