Zeytinyağlı Kabak Çiçeği

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Yemeklik doğradığınız soğanları çam fıstığı ile beraber zeytinyağında kavurun. Yıkanmış pirinçleri ekleyip kavurmaya devam edin. Bir gece öncesinden suda bekletip haşladığınız nohutu, üzümü, karabiberi, tarçını, yenibaharı, kesme şekeri ve tuzu koyup karıştırın. En son naneyi ekleyin. 1 su bardağı sıcak su koyup kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. 1 saat kadar dinlendirin. Kabak çiçeklerinin orta tohumlarını çıkarın. Soğuk sudan geçirdikten sonra kabakların içini dolma harcı ile doldurun. 1 su bardağı sıcak su koyup kısık ateşte 15 dakika pişirin. Soğuduktan sonra tabağa alın. Maydanoz ve limon dilimleriyle süsleyin.

Sofra’da Bu Ay

  • Bağ Bozumu Sofrası
  • Bağışıklık Dostu Mevsim Menüleri
  • Konuk Şef Can Aras'la Sofraya Özel
ve Daha Fazlası ...