Soslu Taze Fasulye

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Fasulyeyi yıkayıp uç kısımlarını ve kılçıklarını temizleyin. Kaynayan suya atıp 5 dakika haşlayın. Tencereden alıp hemen soğuk suya atın. İyice süzüp geniş bir kaba koyun. Limon suyu, zeytinyağı ve tuz ile harmanlayıp servis tabağına alın. Dolmalık fıstığı yapışmaz yüzeyli küçük bir tavaya atın. Rengi dönene kadar kavurup kenara kaldırın. Domateslerin kabuklarını soyup küp doğradıktan sonra bir tavaya alın. Üzerine sarımsağı ekleyip, ara sıra karıştırarak suyunu çekene kadar pişirin. Domates sosu fasulyenin üzerine gezdirin. Dolmalık fıstıkla süsleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan Kabak ve Patlıcanla Ezber Bozan Tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...