Soslu Taze Fasulye
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Fasulyeyi yıkayıp uç kısımlarını ve kılçıklarını temizleyin. Kaynayan suya atıp 5 dakika haşlayın. Tencereden alıp hemen soğuk suya atın. İyice süzüp geniş bir kaba koyun. Limon suyu, zeytinyağı ve tuz ile harmanlayıp servis tabağına alın. Dolmalık fıstığı yapışmaz yüzeyli küçük bir tavaya atın. Rengi dönene kadar kavurup kenara kaldırın. Domateslerin kabuklarını soyup küp doğradıktan sonra bir tavaya alın. Üzerine sarımsağı ekleyip, ara sıra karıştırarak suyunu çekene kadar pişirin. Domates sosu fasulyenin üzerine gezdirin. Dolmalık fıstıkla süsleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL