Pirinçli Ebegümeci
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Ebegümecini, kaynamış suya atıp, 2 dakika haşlayın. Delikli kepçeyle alıp, soğuk suyun içine daldırın ve çıkarın. Suyunu süzün. Yağda, küçük doğranmış soğanı pembeleştirin. Rendelenmiş sarımsakları katıp biraz kavurun. İnce kıydığınız ebegümecini ekleyip karıştırın. Tuzunu ayarlayın. Yıkanmış pirinci ilave edin. Ebegümeci kendi suyunu bırakıp çekene dek pişirin. Ardından üzerine suyu ilave edip, 5-6 dakika daha pişirin ve ateşi kapatın. Kapağı kapalı olarak 6-7 dakika demlendirin ve servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL