Mantarlı Domates Dolması

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Domatesleri yıkayıp saplarını çıkarmadan üst kısımlarından kapak kesin. İçlerini bir kaşık yardımı ile temizleyip, hafifçe tuzladıktan sonra kenara alın. Mantarları temizleyip ince kıyın ve kararmasınlar diye limonlu suya atın. Zeytinyağını bir tavaya alıp ince kıyılmış soğanı pembeleşene kadar kavurun. Üzerine yıkanmış pirinci ve dolmalık fıstığı ilave edin. Pirinci beyazlaşana kadar kavurun. Mantarları sudan geçirip süzdükten sonra tencereye ekleyin. 1-2 dakika kavurup üzerine 1 su bardağı sıcak su ilave edin. Kuş üzümü, kesme şeker, tuz ve karabiber ekleyin. Kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp kıyılmış dereotu ve maydanoz ekleyerek karıştırın. Harç ılındıktan sonra domateslerin içine doldurun. Kapaklarını üzerine koyup düz bir tencereye yerleştirin. Yarıya kadar sıcak su ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp, domatesler yumuşayacak ancak dağılmayacak kadar pişirin. Ilık ya da soğuk olarak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.