Kuru Kırmızı Biber Paçası

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Kuru kırmızı biberleri bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su koyun ve 10 dakika haşlayın. Süzüp servis tabağına alın. Sarımsakları ince kıyıp sirke ile karıştırdıktan sonra biberlerin üzerine gezdirin. Küçük bir tavaya zeytinyağını alıp hafifçe kızdırın. Üzerine un ekleyin ve rengi dönene kadar kavurun. Tuz katıp, suyu ilave edin. Sürekli karıştırarak 5 dakika pişirin. Sosu biberlerin üzerine gezdirin. Üzeri için zeytinyağını kızdırıp pul biberi yakın. Yemeğin üzerine gezdirip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...