Köz Kırmızı Biberli Cacık

Yoğurtlu kırmızı biber salatası, turuncuya çalan rengiyle kesinlikle iştah kabartıyor. Pilavın yanında, et ve tavuk yemeklerinin yanında servis edebilir, meze gibi tüketebilirsiniz…

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Kırmızı biberleri közlemeden önce tohumları temizlenir. Fırın tepsisine yağlı kağıt serilip, önceden ısıtılmış, 180 derecelik fırında közlenir. Biberler, küçük küpler halinde doğranıp, yoğurt, su ve dövülmüş sarımsakla karıştırılır. Üzerine kuru nane serpiştirilip, zeytinyağı gezdirilir.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...