Izgara Patates Mücveri
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Patatesleri haşlayıp derin bir kaba alın ve ezin. Soğan, kırmızı biber, havuç, dolmalık biber, kabak, maydanoz ve fesleğeni birlikte blenderden geçirip patateslere ekleyin. Galeta unu, yumurta, peynir, süt ve baharatları harca ilave edip yoğurun. Harçtan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp bir parmak kalınlığında yuvarlak ve yassı köfteler yapın. Üstlerine fırça ile sıvı yağ sürüp, fırının ızgara bölümünde arkalı önlü pişirin. Süsleme malzemelerinden kabak ve havucu halka doğrayın. Biberleri ikiye bölün. Hepsini birlikte 10 dakika ağır ateşte haşlayın. Sebzelerle süsleyip, servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL