İmambayıldı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Patlıcanların baş tarafını tamamen çıkarmadan, kabuklarını alacalı soyun. Ortadan bıçakla boyuna kestiğiniz patlıcanların içini oyun. İçi için; soğanı yarım ay şeklinde, diğer sebzeleri de küçük doğrayın. Maydanozu ince ince kıyın. Doğranan bu sebzeleri bir kaba alıp tuzlayın ve toz şekerini ilave edin. Hepsini birlikte harmanlayın. Bu iç malzemeyi patlıcanların içine bolca doldurun ve patlıcanları tencereye dizin. Üzerine 2 su bardağı su ve zeytinyağı dökerek ocağa koyun. Patlıcanlar pişene kadar ocakta tutun. Soğuk servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...