Can Erikli Sarma
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Asma yapraklarını haşlayıp süzün. Kıyma, pirinç, bulgur, biber salçası ve zeytinyağını, kimyon, tuz, karabiber ilavesiyle yoğurun. Hazırladığınız bu dolma içinden her yaprağa birer kaşık koyarak, yaprakları sarın. Tencerenin altına varsa 2-3 adet kemik dizin. Yoksa birkaç asma yaprağıyla tencerenin tabanını kaplayın. Sarmaları tencereye dizerken aralarına erikleri serpiştirin. Yaklaşık 5 dakika susuz pişirin. 4 su bardağı sıcak su ve tereyağı ilave edin. Sarmaların üzerine bir tabak kapatın. Tencerenin kapağını da kapatarak, yaklaşık 35 dakika pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- Bağ Bozumu Sofrası
- Bağışıklık Dostu Mevsim Menüleri
- Konuk Şef Can Aras'la Sofraya Özel
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL