Çağlalı Enginar

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Piyazlık doğranmış soğanı tencereye alın. Üzerine enginarları yerleştirin. İkiye bölünüp çekirdek
    yatakları çıkarılmış çağlayı serpiştirin. Küp doğranmış havuç, kesme şeker, limon suyu, beyaz biber, zeytinyağı ve tuz ilave edin. Üzerini geçecek kadar su ekleyin. Yağlı kağıdı ıslatıp elinizle suyunu sıkın. Buruşuk şekilde yemeğin üzerine yayın. Kaynayana dek harlı, kaynadıktan sonra kısık ateşte, toplam 40
    dakika pişirin. Piştikten sonra enginarları servis tabağına alın. Üzerine, tenceredeki çağlalı harcı yerleştirin.
    Dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapın

Sofra’da Bu Ay

  • İlham Veren Konuklarla Aynı Sofra'da
  • Geçmişten Geleceğe Gastronomi
  • Zeynep Dinç'le Yaş Günü Özel: Kutlama Tatlıları
ve Daha Fazlası ...