Biberli Humus

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Nohudu bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün suyunu süzüp, üzerini 3 parmak geçecek kadar su ekleyin. Yumuşayana dek haşlamaya bırakın. Ocaktan alıp fazla suyunu süzün. Blenderden geçirin. Kurutulmuş domatesleri sıcak suda yumuşayana dek, yaklaşık 5 dakika dinlendirin. Suyunu süzüp doğrayın. Kıyılmış domates, doğranmış köz biber, krema, ezilmiş sarımsak, kimyon ve tuz ekleyip yeniden
    blenderden geçirin. Servis tabağına alıp üzerine zeytinyağı gezdirerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...