Barbunya Pilaki
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Barbunyayı akşamdan ıslatın. Ertesi gün suyunu süzüp, haşlayın. Tekrar suyunu süzün. Tencereye zeytinyağını alın. Yemeklik doğranmış soğan, küçük doğranmış havuç ve patatesi ekleyin. Salçayı da ilave edip, hepsini birlikte birkaç dakika kavurun. Ardından barbunyaları ekleyin. 1 su bardağı suyu ve tuzu ilave edip, 15 dakika kısık ateşte pişirin. Üzerini ince kıyılmış maydanoz ve limon dilimleriyle süsleyip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL