Baharatlı Zeytinyağlı Semizotu
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Semizotunu ayıklayıp, iri doğrayın. Taze soğanı, sarımsağı ve domatesi küçük küçük doğrayın. Yağı tencereye alın, içine taze soğanları ve sarımsağı ekleyip, tuzla birlikte bir miktar soteleyin. İçine domatesi ilave edin ve sotelemeye devam edin. Semizotunu tencereye alın. Kısık ateşte 10 dakika pişirin. Son olarak üzerine dolmalık çam fıstığı, kırmızı pul biber ve karabiberi ekleyip, ılık ya da soğuk servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL