Aromalı Bostan Pilaki
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Zeytinyağını tencereye alın. Piyazlık doğranmış soğan, sarımsak ile közlenmiş ve ince kıyılmış kırmızı biberi koyun. 5 dakika soteleyin. 1 demet pazının sap kısımlarını kesip, yıkayın ve irice doğrayın. Patatesleri ince uzun veya küp doğrayın. Pazıyla birlikte aynı anda tencereye alın. Pazılar suyunu çekene kadar kavurun. Rendelenmiş portakal kabuğu, 1 çorba kaşığı şekerli limon suyu, tuz, karabiber, pul biber, fesleğen ve sıcak suyu ilave edin. Pazılar yumuşayana kadar pişirin. Suyunu çektikçe sıcak su ilave edin. Yemeğin az sulu olmasına dikkat edin. Pişen yemeği ocaktan alın. Üzerine kağıt havlu kapatın. Tencerenin kapağını açmadan soğutun. Ilık veya soğuk olarak, üzerine portakal kabuğu serpip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL