Zeytinyağlı Ispanak Kökü

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Temizlenmiş ıspanak köklerini bol su ile yıkayın. Bir tencerede su kaynatın. Ispanak köklerini 1 dakika kadar haşlayıp, buzlu suya çıkartın. Soğutup geniş bir tencereye dizin. Domateslerin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkartın. Domatesleri ve soğanları küp doğrayıp karıştırın. Ispanağın üzerine
    serpiştirin. Pirinç, tuz, şeker, su ve sıvı yağı ıspanakların üzerine gezdirin. Tencerenin üzerini yağlı kağıt ile kaplayın. Tencerenin kapağını kapatıp 15 dakika kısık ateşte kaynatın. Soğuyuncaya kadar tencerenin kapağını açmayın. Soğuduktan sonra üzerine zeytinyağı gezdirip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...