Zeytinyağlı Bakla
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Baklayı ayıklayıp, geniş bir kaba alın. Ayrı bir yerde 1 çay bardağı un ve limon suyunu çırpın. Üzerine 3-4 su bardağı soğuk su ilave edip karıştırın. Daha sonra baklaya ekleyin ve 30 dakika dinlendirin. Soğanı küp doğrayıp, zeytinyağında hafif pembeleşene dek soteleyin. Baklanın suyunu süzüp, soğanın üzerine ilave edin. Tuzunu ayarlayıp, 1 tatlı kaşığı un serpiştirin. 1 su bardağı sıcak su ilave edin. Kısık ateşte, karıştırmadan ve tencerenin kapağı kapalı olarak pişirin.Yemek pişince üzerine kıyılmış dereotu serpiştirin. Kapağı kapalı olarak 5-10 dakika dinlendirip, sarımsaklı yoğurtla servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL