Vişneli Lahana Sarması

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    LAHANANIN dip kısmındaki sert bölümü bıçakla oyarak çıkartın. Ocakta kaynayan suyun içine lahanayı bütün olarak, oyduğunuz kısım alta gelecek şekilde koyun. 5 dakika haşladıktan sonra sudan çıkarın ve yapraklarına ayırın. Soğuduktan sonra yaprakları enine 3 parmak kalınlığında şeritler olacak şekilde kesin. Zeytinyağını bir tencereye alın ve kıyılmış soğanı tuz ilavesiyle birlikte kavurun. Yıkanmış pirinci katıp, kısık ateşte 5 dakika kavurun ve üzerine 1 su bardağı kaynar su ilave edin. Suyunu çekince tencereyi ocaktan alın ve ağzını kapatıp, 15 dakika dinlenmeye bırakın. Kıyılmış nane, dereotu, tozşeker, tarçın, karabiber, yenibahar ve tuz katın. Tüm malzemeyi karıştırın ve vişneyi ekleyin. 1 adet lahana şeridinin uç kısmına iç harçtan koyup, muska şeklinde sarın. Lahana ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Sarmaları tencereye dizin ve üzerine 2 su bardağı kaynar su katıp, ağır ateşte pişmeye bırakın. Suyunu çekince ocaktan alın. Soğuduktan sonra servis tabağına aktarın.

Sofra’da Bu Ay

  • 2025 Trendi Swicy Lezzetler
  • Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
  • Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...