Tahin Soslu Dolma

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Pirinci derin bir kaseye alın. Üzerine yer fıstığı, tahin, pul biber, kimyon, tuz, nane, maydanoz, sarımsak, nar ekşisi, zeytinyağı ve su koyup harmanlayın. Bu arada kabakları hafifçe haşlayıp, içini oyun. Kabak içini de incecik kıyıp, dolma harcına ilave edin. Domatesleri oyun. Domates içini de dolma harcına karıştırın. Dolmalık biberleri temizleyin. Harcı kabak, domates ve biberlere doldurun. En üstte domatesler kalacak şekilde düz bir tencereye dizin. Tencerenin zeminini kaplayacak kadar su ilave edip ocağa oturtun. Kaynadıktan sonra, 10 dakika daha pişirin. Ocağı kapatıp tencerede soğumaya bırakın. Dolmalar soğurken, tahinli sosu hazırlayın. Bir kaseye tahini alıp üzerine kalan malzemeleri ilave edin ve çırpın. Soğuyan dolmaları tahinli sosla birlikte servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...