Sebze Garnitürlü Çerkez Tavuğu

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Tavuk göğsünü bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ve tuz ekleyip haşlayın. Tavuk etini tencereden alın ve elinizle incecik didikleyip, bir kaseye koyun. Soğuduktan sonra içine ceviz, ekmek içi, mayonez, dövülmüş sarımsak ve tuz katıp, karıştırın. Buzdolabında 1-2 saat dinlendirin. Ayrı bir yerde, halka doğranmış patlıcanı acısının çıkması için tuzlu suda 15 dakika bekletin. Suyunu sıkıp, kağıt havlu ile kuruladıktan sonra halka doğranmış kabakla birlikte kızdırılmış sıvı yağda kızartın. Çerkez tavuğu ile birlikte servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...