Şakşuka

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Patlıcan, kabak, patates ve biberi yıkayıp temizledikten sonra küp doğrayın. Patlıcanın acısını almak için 15 dakika tuzlu suda bekletin ve kurulayın. Zeytinyağını kızdırıp tüm sebzeleri ayrı ayrı kızartın. Kağıt havluya alıp fazla yağını süzdürün. Soğuduktan sonra, hepsini geniş bir kapta tuz ekleyerek harmanlayın. Domatesi rendeleyip bir tavaya alın. Üzerine kıyılmış sarımsak ekleyip, birlikte birkaç dakika kavurun. Hazırladığınız domates sos ılındıktan sonra sebzelerin üzerine gezdirin ve servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
  • Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
  • Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...