Osmanlı Pilakisi
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Fasulyeyi akşamdan ıslatın. Ertesi gün süzüp tencereye alın. Üzerini gececek kadar su ilave edin. Tencereye zeytinyağı, dörde bölünmüş soğan, kıyılmış sarımsak ve tuz ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakın. Fasulyeler yarı yarıya yumuşayınca, üzerine toz şeker, küp doğranmış havuç ve patates ilave edin. Fasulyeler iyice pişince, ocaktan alın. Soğuduktan sonra kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Hızlı Hafta 7 Güne Pratik Tarifler
- Zeynep Dinç'ten Elmalı Ilık Sonbahar
- İnci Bak'tan Uskumrulu Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL