Izgara Patates Mücveri
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Patatesleri haşlayıp derin bir kaba alın ve ezin. Soğan, kırmızı biber, havuç, dolmalık biber, kabak, maydanoz ve fesleğeni birlikte blenderden geçirip patateslere ekleyin. Galeta unu, yumurta, peynir, süt ve baharatları harca ilave edip yoğurun. Harçtan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp bir parmak kalınlığında yuvarlak ve yassı köfteler yapın. Üstlerine fırça ile sıvı yağ sürüp, fırının ızgara bölümünde arkalı önlü pişirin. Süsleme malzemelerinden kabak ve havucu halka doğrayın. Biberleri ikiye bölün. Hepsini birlikte 10 dakika ağır ateşte haşlayın. Sebzelerle süsleyip, servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL