Isırgan Kuymağı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Isırganın yapraklarını ve ince dallarını alıp, kalın dallarını atın; kalanı yıkayın. İki buçuk-üç bardak suyu ve ısırganı tencereye aktarın. 5 dakika kaynatıp, ısırganın yumuşamasını sağlayın. Sonrasında ısırganın suyunu süzüp incecik kıyın veya robottan geçirin. Ayrı bir kapta ısırganı haşladığınız suyu, 1 su bardağı mısır ununu ve tuzu, sürekli karıştırarak, mısır unu lapalaşana dek pişirin. İndirmeye yakın üzerine kıyılmış ısırganı ekleyin. Ateşten alıp, servis tabağına aktarın. Margarini eritip, kırmızıbiber ekleyin. Kuymağın üzerine gezdirip, servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...