İmambayıldı
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Patlıcanların sapları üzerinde kalacak şekilde tamamen soyun. Önce yanlarından, daha sonra üstlerinden bıçakla ikiye kesin. Bunu yaparken baş ve uç kısımlarını tamamen kesmeyin. Soğanları jülyen doğrayın. Sarımsağı ve maydanozu ince ince kıyın. Biber ve domatesleri minik doğrayın. Zeytinyağı ve su dışındaki tüm malzemeleri karıştırın. Hazırladığınız harcı dört tarafından patlıcanların içine doldurun. Tencereye aldığınız patlıcanların üstüne zeytinyağını gezdirin. 2 su bardağı suyu da ekleyip 10 dakika harlı, daha sonra kısık ateşte pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL